Nieuws en Blog

#Specialist of #Generalist?

Het Huisvestingsburo gelooft in de Generalist. Logisch zal uw misschien denken, kijkend naar de integrale dienstverlening die wij als Huisvestingsburo willen leveren aan de klant. Maar waarom?

Juist in de overgang en gaten tussen de diverse specialisme zit de winst in Tijd, Geld en Kwaliteit. Iedere specialist is “de beste” op zijn of haar vakgebied, omdat hij of zij zich op dat specifieke vakgebied volledig kan en wil focussen. Een makelaar is bijvoorbeeld bij uitstek de specialist op het gebied van de aanhuur of aankoop van uw winkel of bedrijfspand,  de bouwmanager is specialist in het verbouwen van uw winkel of bedrijfspand en een technisch beheerder is de specialist om uw pand en er technisch tip top bij te laten staan.

Maar een Generalist is de persoon die deze drie disciplines, naar onze mening onlosmakelijk met elkaar verbonden, overziet en samenbrengt voor het beste resultaat qua Tijd, Geld en Kwaliteit.

Juist in de overgang en de afstemming tussen deze disciplines loopt het in de praktijk nog vaak mis en gaat een hoop tijd en geld verloren. Een makelaar die “te veel” zijn focus legt op de aanhuur van  vierkante meters tegen een zo laag mogelijke prijs, maar vergeet naar de technische (on)mogelijkheden te kijken waar de bouwmanager in een later stadium hinder van ondervindt en onnodig extra geld uit moet geven. De Bouwmanager wil op zijn beurt de verbouwing uitvoeren conform de eisen en wensen van de klant, maar houdt daarbij vaak geen rekening met lange termijn onderhoudskosten, waar een technisch beheerder vervolgens mee wordt geconfronteerd bij latere storingen of onderhoud van bijvoorbeeld installaties.

De Generalist van Het Huisvestingsburo heeft brede ervaring op alle drie de disciplines, is zeker geen specialist op dat gebied, maar weet de juiste specialisten wel in een vroeg stadium samen te brengen en te sturen naar een zo hoog mogelijke kwaliteit, tegen zo laag mogelijke kosten op een zo efficiënt mogelijke manier.

Jeroen Huisman, 7 februari ’14